Nie jest to szybkie danie, pieczenie żeberek wymaga czasu. Jednak przepis jest bardzo prosty, a smak....słodko-ostry z dymnym posmakiem...pycha! Super przepis dla przyjaciół na luźny wieczór przy piwie :-)
1 łyżka kuminu
1 łyżeczka musztardy ostrej
1 łyżka papryki
1 łyżka przeciśniętego przez praskę czosnku
1 łyżeczka chili
sól i pieprz
1 kg żeberek wieprzowych
200g sosu barbecue
Mieszamy wszystkie składniki marynaty oprócz sosu barbecue. Wcieramy w żeberka i zostawiamy do zamarynowania na minimum 30 minut.
Piekarnik rozgrzewamy do 200°C i pieczemy żeberka przez 2 godziny przewracając raz w połowie. Na 15 minut przed końcem pieczenia smarujemy sosem barbecue.
żeberka powinny być miękkie i klejące.
Smacznego!
piątek, 27 grudnia 2013
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Dorsz w sosie pomarańczowo miętowym
Dziś miałam ochotę na coś lekkiego i nowego. Miałam ochotę na coś nieokreślonego, pewnie wiecie, jak to jest. W sklepie zobaczyłam dorsza i...
-
Po wczorajszym tłustym czwartku nie można zbyt gwałtownie porzucić cukru, bo to może wywołać wstrząs w naszych i tak już wymęczonych zimą or...
-
Kolejny bardzo prosty przepis. Szpinak na sposób koreański. Bardzo zdrowy, składający się tylko z kilku składników. Składniki: ...
-
Ciastka, ciasteczka...mogę je jeść o każdej porze. Od kilku miesięcy unikam glutenu (nie jestem całkiem bezglutenowa ale staram się unikać)...
-
Chleb gryczany, czyli jaki? Czyli taki, który jest zrobiony z mąki gryczanej. Jest to chleb bardzo zdrowy, doskonale nadaje się dla o...
-
Wszyscy jesteśmy trochę rozleniwieni po przerwie świątecznej, więc dziś proponuję łatwe, szybkie i smaczne danie: talarki ziemniaczane z pe...
-
Śniadanie to podobno najważniejszy posiłek dnia. Myślę, że jest tak dlatego, że możemy spędzić chwilę czasu w towarzystwie naszych ukochany...
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz