Składniki:
szpinak;
szczypiorek;
ząbek czosnku;
sezam;
1 łyżka oleju sezamowego;
1 łyżka sosu sojowego.
Wykonanie:
Najpierw należy zblanszować szpinak. Do wrzątku rzucamy szpinak na 1 minutę. Po minucie zdejmujemy garnek z ognia i wstawiamy do zlewozmywaka w odkręcamy zimną wodę. Wlewamy tak długo wodę do garnka ze szpinakiem, aż woda będzie zimna. Odcedzamy szpinak i jeszcze raz umieszczamy w misce z zimną wodą. Odlewamy wodę i wyciskamy ją ze szpinaku.
Wkładamy szpinak do miski. Siekamy szczypiorek i ząbek czosnku. Dodajemy do szpinaku szczypiorek oraz czosnek oraz łyżkę sosu sojowego i oleju sezamowego posypujemy wszystko sezamem i mieszamy. Danie gotowe.
Coś dla Papaja:)
OdpowiedzUsuń