poniedziałek, 4 maja 2015

Asparagus Soup - Krem ze szparagów


This is fantastic healthy soup. I really love this soup just the way it is.





Ingredients:

 asparagus,
 veal broth 1,5 liter,
 semolina 5 tbsp
 water,
 salt

 How to make it? It is very easy. Take 1,5 liter veal broth (it can be chicken broth) and cook on the
 low heat. Then add asparagus and cook for a while.
When the asparagus are soft add 5 spoons of semolina.  Cook for 4-5 minutes.





Składniki
Szparagi,
Bulion cielęcy, (może być inny),
Kasza manna 5 łyżek,
Woda,
Sól

Do gotującego się bulionu należy dodać szparagi, mogą być pocięte w takie 3 cm kawałki. Kiedy szparagi będą miękkie należy dodać 5 łyżek kaszy mannej. Wszystko razem pogotwać jeszcze chwilę. Mieszając, aby się nie przypaliło. Jak całość wystygnie można zblędować. Lecz podawać raczej na ciepło. Teraz jest sezon na szparagi, są coraz tańsze, nie czekajcie,  pędźcie do sklepu po szparagi.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dorsz w sosie pomarańczowo miętowym

 Dziś miałam ochotę na coś lekkiego i nowego. Miałam ochotę na coś nieokreślonego, pewnie wiecie, jak to jest. W sklepie zobaczyłam dorsza i...