niedziela, 31 maja 2020

Krem ze szparagów

Sezon na szparagi otwarty. Dziś krem ze szparagów, bardzo zdrowy i prosty w przygotowaniu. 









Składniki
Szparagi,
Bulion cielęcy, (może być inny),
Kasza manna 5 łyżek,
Woda,
Sól

Do gotującego się bulionu należy dodać szparagi, mogą być pocięte w takie 3 cm kawałki. Kiedy szparagi będą miękkie należy dodać 5 łyżek kaszy mannej. Wszystko razem pogotować jeszcze chwilę. Mieszając, aby się nie przypaliło. Jak całość wystygnie można zblędować. Lecz podawać raczej na ciepło. Teraz jest sezon na szparagi, są coraz tańsze, nie czekajcie,  pędźcie do sklepu po szparagi.










Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dorsz w sosie pomarańczowo miętowym

 Dziś miałam ochotę na coś lekkiego i nowego. Miałam ochotę na coś nieokreślonego, pewnie wiecie, jak to jest. W sklepie zobaczyłam dorsza i...