piątek, 23 maja 2014

Pieczone warzywa


Pieczone warzywa to potrawa dla wszystkich, którzy nie mają czasu na stanie przy garnkach, ta potrawa robi się sama. Można ją zrobić z "resztek" warzyw, które gdzieś leżą na dnie lodówki.





 Składniki:
Ziemniaki,
Marchew,
Cukinia,
Cebula,
Por,
Koper,
Pietruszka,
Czosnek,
Oliwa,
Czosnek niedźwiedzi,
Sól

Wykonania:
Myjemy warzywa,  tniemy w plastry i układany w naczyniu do pieczenia. Przyprawiamy i polewamy obficie oliwą. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy, aż warzywa będą miękkie. Prawda, że proste. Oczywiście można dodać inne warzywa. W końcu w kuchni nie ma barier.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dorsz w sosie pomarańczowo miętowym

 Dziś miałam ochotę na coś lekkiego i nowego. Miałam ochotę na coś nieokreślonego, pewnie wiecie, jak to jest. W sklepie zobaczyłam dorsza i...