niedziela, 29 czerwca 2014

Włoska kanapka na gorąco

Dziś na lunch proponuję szybką i bardzo smaczną kanapkę na gorąco.

Dla 1 osoby potrzebne będą:
2 kromki pieczywa tostowego pełnoziarnistego
3 cienkie plasterki odchudzonej mozzarelli
2 cienkie plastry pomidora
odrobina posiekanej czerwonej cebulki
2 oliwki pokrojone w plasterki
1 łyżka zielonego pesto z bazylii
sól i pieprz do smaku

Na jednej kromce chleba kładziemy mozzarellę, na to pomidor, drobno posiekana cebulka, oliwki i wszystko polać pesto. Przyprawić do smaku. Zapiekamy w opiekaczu, lub w tosterze w specjalnych torebeczkach do robienia kanapek.

Smacznego!

1 komentarz:

Dorsz w sosie pomarańczowo miętowym

 Dziś miałam ochotę na coś lekkiego i nowego. Miałam ochotę na coś nieokreślonego, pewnie wiecie, jak to jest. W sklepie zobaczyłam dorsza i...